Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Επιλέξτε ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα ARISTONΗ ελιά είναι ένα από τα πλουσιότερα σε ωφέλιμα στοιχεία είδη διατροφής που υπάρχουν στη γη. Κατά την αγορά βρώσιμων ελιών αλλά μετά την αγορά τους οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ορισμένες βασικές πληροφορίες:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή της προέλευσης της ελιάς σε κάθε συσκευασία.
  • Οι Μαύρες Ελιές δεν είναι οι Ελιές Καλαμών (είναι 2 διαφορετικοί τύποι ελιάς).
  • Οι ελιές με μικρό μέγεθος είναι λιγότερο μαύρες από αυτές με μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Ο χρόνος διατήρησης των συσκευασμένων ελιών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το είδος της συσκευασίας, οι συνθήκες συντήρησης, το είδος της ελιάς κ.ά.
  • Τα παστεριωμένα και αποστειρωμένα προϊόντα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (γυάλινα βάζα, κονσέρβες).
  • Οι ελιές που έχουν ολοκληρώσει το στάδιο της ζύμωσης είναι κατάλληλες προς βρώση.
  • Επίσης, οι ελιές που έχουν ολοκληρώσει το στάδιο της ζύμωσης είναι περισσότερο εύγευστες.
  • Οι ελιές δεν είναι προϊόντα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, ωστόσο, αποφεύγετε να καταναλώσετε ελιές από μη παστεριωμένες συσκευασίες μετά από ένα χρόνο από την παραγωγή τους.
  • Οι συσκευασίες που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία ή παστερίωση (πλαστικό δοχείο, σακούλα κενού κτλ) πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
  • Τα παστεριωμένα προϊόντα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα (περίπου 4οC).
  • Προτιμήστε συσκευασίες από εταιρείες που εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά την παραγωγή του προϊόντος (πχ ISO, HACCP).